KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świetlica

Świetlica

 

Obrazek

Świetlica czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00-17.00.

Świetlica szkolna pełni funkcję opiekuńczą, wychowawczą i dydaktyczną .

Do zadań świetlicy należy:

  • Zapewnienie dzieciom opieki przed i po zajęciach dydaktycznych.
  • Rozwijanie zainteresowań i zdolności poprzez odpowiedni dobór metod i form pracy.
  • Stworzenie uczniom poczucia bezpieczeństwa.
  • Pomoc uczniom w nauce i odrabianiu lekcji.
  • Propagowanie aktywnych form spędzania czasu wolnego.
  • Prowadzenie współpracy z rodzicami, wychowawcami klas a także pedagogiem szkolnym w celu rozwiązywania napotkanych trudności wychowawczych.
  • Aktywny udział w życiu szkoły.
  • Rozwijanie zainteresowań uczniów, współdziałania w grupie.


Odpowiedzialni za funkcjonowanie świetlicy są mgr Marta Gimzińska-Filipek i mgr Joanna Woźna


Plan pracy świetlicy w roku szkolnym 2017/2018
[Plik PDF, 375 KB]


Dnia 21 marca 2017r. rozpoczęła się kalendarzowa wiosna, która jest zapowiedzią słonecznych dni i budzenia się przyrody do życia.

Wychowankowie naszej świetlicy z radością powitali Panią Wiosnę, uczestnicząc w różnorodnych zajęciach ukazujących uroki tej kolorowej, pachnącej i radosnej pory roku.

Podczas zajęć edukacyjno- wychowawczych dzieci omawiały wspólnie z wychowawcami świetlicy zmiany zachodzące wiosną w przyrodzie, rozwiązywały zagadki, rebusy i krzyżówki związane z tą tematyką.

Kiedy pogoda na to pozwalała spędzaliśmy czas na grach i zabawach na boisku szkolnym.

Postanowiliśmy również zaprosić Wiosnę do naszej świetlicy i wspólnie posadziliśmy piękne bratki.


Do naszej świetlicy zapukała biała i piękna Pani Zima. Na dworze zrobiło się mroźno. Nadszedł więc czas na zmianę dekoracji. Uczniowie bardzo chętnie wzięli się do pracy. Podczas zajęć świetlicowych dzieci wycinały i dekorowały choineczki, które potem zawiesiliśmy na oknach i drzwiach w naszej sali. Dzieci na tablicy świetlicowej prezentowały swoje zimowe prace: Mikołaje, bałwanki oraz choinki. Przygotowywanie dekoracji sprawiło nam wiele radości.


Pani Jesień zagościła w naszej szkole na dobre. Dzieci z naszej świetlicy niejednokrotnie miały okazję, za pomocą różnych technik plastycznych uwiecznić jej piękno w swoich pracach. Szare jesienne popołudnia umilaliśmy sobie różnego rodzaju grami planszowymi oraz zabawami na dywanie.