KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospisy

Jadłospisy


 

DataDzieńObiadAlergeny
04-10-2021PoniedziałekKrupnik z ziemniakami, kluski leniwe z masłem i cynamonem, mus owocowy.mleko, seler, jaja, gluten
05-10-2021WtorekZupa kalafiorowa z makaronem, ziemniaki, pulpet w sosie pomidorowym, surówka z pora i warzyw, kompot owocowy,seler, gluten, mleko, jaja
06-10-2021ŚrodaKapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz z karczku, ogórek kiszony z cebulą, kompot owocowy.seler, gluten
07-10-2021CzwartekZupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, udko pieczone, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy.gluten, seler, mleko
08-10-2021PiątekZupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, paluszki rybne pieczone, surówka z kapusty lodowej, kompot owocowy.mleko, seler, gluten, ryba
11-10-2021PoniedziałekZupa jarzynowa z ziemniakami, naleśniki z serem, jabłko, kompot owocowy.mleko, seler, jaja, gluten
12-10-2021WtorekRosół z makaronem ziemniaki, potrawka z piersi kurczaka, marchewka z jabłkiem, kompot owocowy.seler, gluten
13-10-2021ŚrodaZupa pomidorowa z ryżem, kluski śląskie, gulasz wołowy, buraczki z jabłkiem, kompot owocowy.mleko, seler, jaja, gluten
14-10-2021CzwartekDzień Edukacji Narodowej 
15-10-2021PiątekZalewajka z ziemniakami, fasolka po bretońsku z bułką, kompot owocowy.mleko, gluten