KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Społeczność szkolna

Dyrekcja

Dyrektor - Ewa Lichtorowicz-Kurzysz

Dyrektor - Ewa Lichtorowicz-Kurzysz (nauczyciel dyplomowany)

Wicedyrektor - Robert Sękowski

Wicedyrektor - Robert Sękowski (nauczyciel dyplomowany)


Nauczyciele

W szkole pracuje 63 nauczycieli. W tym:

  • 29 nauczycieli dyplomowanych
  • 20 nauczycieli mianowanych
  • 14 nauczycieli kontraktowych
  • 1 nauczyciel stażysta

Pedagog szkolny

  • Elżebieta Grudzińska - nauczyciel dyplomowany

Psycholog szkolny

  • Karina Sokołowska - nauczyciel mianowany

Bibliotekarz

  • Paulina Kińska- nauczyciel mianowany

Edukacja wczesnoszkolna

  • Monika Adamus - nauczyciel mianowany
  • Iwona Bartke - nauczyciel dyplomowany
  • Izabela Hajduk - nauczyciel kontraktowy
  • Jolanta Haubus - nauczyciel dyplomowany
  • Dorota Hertel - nauczyciel kontraktowy
  • Beata Kołodziejczyk - nauczyciel dyplomowany
  • Justyna Kózka - nauczyciel dyplomowany
  • Joanna Ługowska - nauczyciel mianowany
  • Aneta Michałus - nauczyciel dyplomowany
  • Katarzyna Michorczyk - nauczyciel kontraktowy
  • Agnieszka Miller - nauczyciel mianowany
  • Agnieszka Pietrzyk - nauczyciel mianowany
  • Małgorzata Skrzyńska - nauczyciel mianowany
  • Joanna Żurawska - nauczyciel dyplomowany

Język polski

  • Renata Chortyńska - nauczyciel dyplomowany
  • Małgorzata Grzelak - nauczyciel mianowany
  • Marlena Lenica - nauczyciel dyplomowany
  • Anna Starzec - nauczyciel dyplomowany
  • Dorota Zimoń - nauczyciel dyplomowany

Język angielski

  • Milena Busiakiewicz - nauczyciel kontraktowy
  • Marta Czerwińska - nauczyciel kontraktowy
  • Anna Horowska - nauczyciel kontraktowy
  • Agnieszka Krupska - nauczyciel mianowany
  • Joanna Staniszewska - nauczyciel dyplomowany
  • Aneta Szlosek - nauczyciel mianowany

Język niemiecki

  • Mariusz Milczarek - nauczyciel dyplomowany

Historia

  • Sylwia Dudek - nauczyciel mianowany
  • Rafał Stasio - nauczyciel mianowany
  • Dariusz Wojtysiak - nauczyciel mianowany

Wiedza o społeczeństwie

  • Sylwia Dudek - nauczyciel mianowany

Edukacja dla bezpieczeństwa

  • Dariusz Wojtysiak - nauczyciel mianowany

Przyroda

  • Joanna Soszka - nauczyciel dyplomowany
  • Magdalena Bergiel - nauczyciel kontraktowy

Biologia

  • Magdalena Bergiel - nauczyciel kontraktowy
  • Joanna Soszka - nauczyciel dyplomowany

Fizyka

  • Wojciech Stręgiel - nauczyciel dyplomowany

Chemia

  • Magdalena Bukowska - nauczyciel mianowany

Geografia

  • Małgorzata Gawron - nauczyciel dyplomowany

Matematyka

  • Elżbieta Lenic - nauczyciel dyplomowany
  • Beata Nowakowska - nauczyciel dyplomowany
  • Ilona Ryś-Bebech - nauczyciel dyplomowany
  • Anna Strzelecka - nauczyciel dyplomowany

Informatyka

  • Monika Dąbrowska – nauczyciel mianowany
  • Elżbieta Lenic - nauczyciel dyplomowany
  • Beata Kołodziejczyk – nauczyciel dyplomowany
  • Agnieszka Marczyk - nauczyciel kontraktowy
  • Rafał Stasio - nauczyciel mianowany
  • Anna Strzelecka - nauczyciel dyplomowany

Technika

  • Agnieszka Krupska - nauczyciel mianowany
  • Jakub Zieliński - nauczyciel dyplomowany

Muzyka

  • Jakub Zieliński - nauczyciel dyplomowany

Plastyka

  • Magdalena Bergiel – nauczyciel kontraktowy
  • Monika Dąbrowska - nauczyciel mianowany
  • Justyna Kózka – nauczyciel dyplomowany
  • Joanna Ługowska – nauczyciel mianowany

Wychowanie fizyczne

  • Agnieszka Dudek - nauczyciel dyplomowany
  • Marta Gimzińska-Filipek - nauczyciel kontraktowy
  • Rafał Kawula - nauczyciel mianowany
  • Eliza Kosut-Komorowska - nauczyciel mianowany
  • Aneta Sentkowska - nauczyciel dyplomowany
  • Robert Sękowski - nauczyciel dyplomowany
  • Tomasz Ścibiorek - nauczyciel kontraktowy

Religia

  • Jarosław Andrasiewicz - nauczyciel dyplomowany
  • Katarzyna Lamprecht-Łysowniewska - nauczyciel mianowany
  • Aneta Michałus - nauczyciel dyplomowany
  • Beata Porochniak - nauczyciel dyplomowany

Etyka

  • Monika Adamus - nauczyciel mianowany
  • Paulina Kińska - nauczyciel mianowany

WDŻ

  • Sylwia Dudek - nauczyciel mianowany
  • Joanna Haubus - nauczyciel dyplomowany

Świetlica

  • Marta Gimzińska-Filipek - nauczyciel kontraktowy
  • Joanna Woźna - nauczyciel dyplomowany

Oddziały przedszkolne

  • Agnieszka Filipiak - nauczyciel kontraktowy
  • Anna Soszka - nauczyciel dyplomowany

Nauczyciel wspomagający

  • Joanna Hajdorowicz - nauczyciel kontraktowy
  • Małgorzata Janowska - nauczyciel mianowany
  • Ilona Smuklerz - nauczyciel stażysta
  • Iwona Wolbergiel - nauczyciel kontraktowy

Administracja

Szkoła zatrudnia jednego pracownika administracji.


Obsługa

W szkole pracuje 16 pracowników obsługi.


Uczniowie

Wykaz uczniów w roku szkolnym 2020/2021 Szkoły Podstawowej im. H. Sienkiewicza w Wiśniowej Górze

KlasaWychowawcaDziewczętaChłopcyIlość dzieci
1aPietrzyk Agnieszka12921
1bHertel Dorota131225
1cKołodziejczyk Beata111223
1dŁugowska Joanna121224
 Razem:484593
2aAdamus Monika14519
2bMichałus Aneta13821
2cHaubus Joanna101020
2dMichorczyk Katarzyna121224
 Razem:493584
3aSkrzyńska Małgorzata15823
3bIzabela Hajduk13821
3cKózka Justyna42125
3dBartke Iwona121123
3eŻurawska Joanna131225
 Razem:5760117
 Klasy 1-3 razem:154140294
4aGimzińska-Filipek Marta111122
4bSentkowska Aneta131120
4cStasio Rafał111324
4dKosut-Komorowska Eliza111122
 Razem:464692
5aKrupska Agnieszka91524
5bWojtysiak Dariusz101020
5cHorowska Anna141226
 Razem:333770
6aGawron Małgorzata131326
6bStarzec Anna151025
6cBergiel Magdalena151126
6dChortyńska Renata81523
6eStrzelecka Anna17825
 Razem:6857125
7aLenic Elżbieta111122
7bCzerwińska Marta31013
7cGrzelak Małgorzata151126
7dDudek Sylwia101525
7eDudek Agnieszka151126
 Razem:5458112
8aSoszka Joanna171330
8bRyś-Bebech Ilona191029
8cStaniszewska Joanna131730
 Razem:494089
 Klasy 4-8 razem:250238488
     
 Klasy 1-8 razem:404378782
     
Oddział przedszkolny   
Soszka Anna, Filipiak Agnieszka121123
     
Szkoła + przedszkole razem:416389805