KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Społeczność szkolna

Dyrekcja

Dyrektor

Dyrektor - Ewa Lichtorowicz-Kurzysz (nauczyciel dyplomowany)

Wicedyrektor

Wicedyrektor - Robert Sękowski (nauczyciel dyplomowany)

 

Nauczyciele

W szkole pracuje 63 nauczycieli. W tym:

29 nauczycieli dyplomowanych
20 nauczycieli mianowanych
14 nauczycieli kontraktowych
1 nauczyciel stażysta

 

Pedagog szkolny

Elżebieta Grudzińska - nauczyciel dyplomowany

 

Psycholog szkolny

Karina Sokołowska - nauczyciel mianowany

 

Bibliotekarz

Paulina Kińska- nauczyciel mianowany

 

Edukacja wczesnoszkolna

Monika Adamus - nauczyciel mianowany

Iwona Bartke - nauczyciel dyplomowany

Izabela Hajduk - nauczyciel kontraktowy

Jolanta Haubus - nauczyciel dyplomowany

Dorota Hertel - nauczyciel kontraktowy

Beata Kołodziejczyk - nauczyciel dyplomowany

Justyna Kózka - nauczyciel dyplomowany

Joanna Ługowska - nauczyciel mianowany

Aneta Michałus - nauczyciel dyplomowany

Katarzyna Michorczyk - nauczyciel kontraktowy

Agnieszka Miller - nauczyciel mianowany

Agnieszka Pietrzyk - nauczyciel mianowany

Małgorzata Skrzyńska - nauczyciel mianowany

Joanna Żurawska - nauczyciel dyplomowany

 

Język polski

Renata Chortyńska - nauczyciel dyplomowany

Małgorzata Grzelak - nauczyciel mianowany

Marlena Lenica - nauczyciel dyplomowany

Anna Starzec - nauczyciel dyplomowany

Dorota Zimoń - nauczyciel dyplomowany

 

Język angielski

Milena Busiakiewicz - nauczyciel kontraktowy

Marta Czerwińska - nauczyciel kontraktowy

Anna Horowska - nauczyciel kontraktowy

Agnieszka Krupska - nauczyciel mianowany

Joanna Staniszewska - nauczyciel dyplomowany

Aneta Szlosek - nauczyciel mianowany

 

Język niemiecki

Mariusz Milczarek - nauczyciel dyplomowany

 

Historia

Sylwia Dudek - nauczyciel mianowany

Rafał Stasio - nauczyciel mianowany

Dariusz Wojtysiak - nauczyciel mianowany

 

Wiedza o społeczeństwie

Sylwia Dudek - nauczyciel mianowany

 

Edukacja dla bezpieczeństwa

Dariusz Wojtysiak - nauczyciel mianowany

 

Przyroda

Joanna Soszka - nauczyciel dyplomowany

Magdalena Bergiel - nauczyciel kontraktowy

 

Biologia

Magdalena Bergiel - nauczyciel kontraktowy

Joanna Soszka - nauczyciel dyplomowany

 

Fizyka

Wojciech Stręgiel - nauczyciel dyplomowany

 

Chemia

Magdalena Bukowska - nauczyciel mianowany

 

Geografia

Małgorzata Gawron - nauczyciel dyplomowany

 

Matematyka

Elżbieta Lenic - nauczyciel dyplomowany

Beata Nowakowska - nauczyciel dyplomowany

Ilona Ryś-Bebech - nauczyciel dyplomowany

Anna Strzelecka - nauczyciel dyplomowany

 

Informatyka

Monika Dąbrowska – nauczyciel mianowany

Elżbieta Lenic - nauczyciel dyplomowany

Beata Kołodziejczyk – nauczyciel dyplomowany

Agnieszka Marczyk - nauczyciel kontraktowy

Rafał Stasio - nauczyciel mianowany

Anna Strzelecka - nauczyciel dyplomowany

 

Technika

Agnieszka Krupska - nauczyciel mianowany

Jakub Zieliński - nauczyciel dyplomowany

 

Muzyka

Jakub Zieliński - nauczyciel dyplomowany

 

Plastyka

Magdalena Bergiel – nauczyciel kontraktowy

Monika Dąbrowska - nauczyciel mianowany

Justyna Kózka – nauczyciel dyplomowany

Joanna Ługowska – nauczyciel mianowany

 

Wychowanie fizyczne

Agnieszka Dudek - nauczyciel dyplomowany

Marta Gimzińska-Filipek - nauczyciel kontraktowy

Rafał Kawula - nauczyciel mianowany

Eliza Kosut-Komorowska - nauczyciel mianowany

Aneta Sentkowska - nauczyciel dyplomowany

Robert Sękowski - nauczyciel dyplomowany

Tomasz Ścibiorek - nauczyciel kontraktowy

 

Religia

Jarosław Andrasiewicz - nauczyciel dyplomowany

Katarzyna Lamprecht-Łysowniewska - nauczyciel mianowany

Aneta Michałus - nauczyciel dyplomowany

Beata Porochniak - nauczyciel dyplomowany

 

Etyka

Monika Adamus - nauczyciel mianowany

Paulina Kińska - nauczyciel mianowany

 

WDŻ

Sylwia Dudek - nauczyciel mianowany

Joanna Haubus - nauczyciel dyplomowany

 

Świetlica

Marta Gimzińska-Filipek - nauczyciel kontraktowy

Joanna Woźna - nauczyciel dyplomowany

 

Oddziały przedszkolne

Agnieszka Filipiak - nauczyciel kontraktowy

Anna Soszka - nauczyciel dyplomowany

 

Nauczyciel wspomagający

Joanna Hajdorowicz - nauczyciel kontraktowy

Małgorzata Janowska - nauczyciel mianowany

Ilona Smuklerz - nauczyciel stażysta

Iwona Wolbergiel - nauczyciel kontraktowy

 

Administracja

Szkoła zatrudnia jednego pracownika administracji.


Obsługa

W szkole pracuje 16 pracowników obsługi.

 

Uczniowie

Wykaz uczniów w roku szkolnym 2020/2021
Szkoły Podstawowej im. H. Sienkiewicza w Wiśniowej Górze

KlasaWychowawcaDziewczętaChłopcyIlość dzieci
1aPietrzyk Agnieszka12921
1bHertel Dorota131225
1cKołodziejczyk Beata111223
1dŁugowska Joanna121224
 Razem:484593
2aAdamus Monika14519
2bMichałus Aneta13821
2cHaubus Joanna101020
2dMichorczyk Katarzyna121224
 Razem:493584
3aSkrzyńska Małgorzata15823
3bIzabela Hajduk13821
3cKózka Justyna42125
3dBartke Iwona121123
3eŻurawska Joanna131225
 Razem:5760117
 Klasy 1-3 razem:154140294
4aGimzińska-Filipek Marta111122
4bSentkowska Aneta131120
4cStasio Rafał111324
4dKosut-Komorowska Eliza111122
 Razem:464692
5aKrupska Agnieszka91524
5bWojtysiak Dariusz101020
5cHorowska Anna141226
 Razem:333770
6aGawron Małgorzata131326
6bStarzec Anna151025
6cBergiel Magdalena151126
6dChortyńska Renata81523
6eStrzelecka Anna17825
 Razem:6857125
7aLenic Elżbieta111122
7bCzerwińska Marta31013
7cGrzelak Małgorzata151126
7dDudek Sylwia101525
7eDudek Agnieszka151126
 Razem:5458112
8aSoszka Joanna171330
8bRyś-Bebech Ilona191029
8cStaniszewska Joanna131730
 Razem:494089
 Klasy 4-8 razem:250238488
     
 Klasy 1-8 razem:404378782
     
Oddział przedszkolny   
Soszka Anna, Filipiak Agnieszka121123
     
Szkoła + przedszkole razem:416389805