KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Społeczność szkolna

Dyrekcja

Dyrektor - Ewa Lichtorowicz-Kurzysz

Dyrektor - Ewa Lichtorowicz-Kurzysz (nauczyciel dyplomowany)

Wicedyrektor - Robert Sękowski

Wicedyrektor - Robert Sękowski (nauczyciel dyplomowany)


Nauczyciele

W szkole pracuje 63 nauczycieli. W tym:
  • 30 nauczycieli dyplomowanych
  • 18 nauczycieli mianowanych
  • 13 nauczycieli kontraktowych
  • 1 nauczyciel stażysta
Pedagog szkolny
  • Elżebieta Grudzińska - nauczyciel dyplomowany
Psycholog szkolny
  • Karina Sokołowska - nauczyciel mianowany
Bibliotekarz
  • Paulina Kińska - nauczyciel mianowany
Edukacja wczesnoszkolna
  • Monika Adamus - nauczyciel mianowany
  • Iwona Bartke - nauczyciel dyplomowany
  • Izabela Hajduk - nauczyciel kontraktowy
  • Jolanta Haubus - nauczyciel dyplomowany
  • Dorota Hertel - nauczyciel kontraktowy
  • Beata Kołodziejczyk - nauczyciel dyplomowany
  • Justyna Kózka - nauczyciel dyplomowany
  • Joanna Ługowska - nauczyciel mianowany
  • Aneta Michałus - nauczyciel dyplomowany
  • Katarzyna Michorczyk - nauczyciel kontraktowy
  • Agnieszka Miller - nauczyciel mianowany
  • Agnieszka Pietrzyk - nauczyciel mianowany
  • Małgorzata Skrzyńska - nauczyciel mianowany
  • Joanna Żurawska - nauczyciel dyplomowany
Język polski
  • Renata Chortyńska - nauczyciel dyplomowany
  • Małgorzata Grzelak - nauczyciel mianowany
  • Marlena Lenica - nauczyciel dyplomowany
  • Anna Starzec - nauczyciel dyplomowany
  • Dorota Zimoń - nauczyciel dyplomowany
Język angielski
  • Milena Busiakiewicz - nauczyciel kontraktowy
  • Anna Horowska - nauczyciel kontraktowy
  • Agnieszka Krupska - nauczyciel mianowany
  • Renata Muchiewicz - nauczyciel stażysta
  • Joanna Staniszewska - nauczyciel dyplomowany
  • Aneta Szlosek - nauczyciel mianowany
Język niemiecki
  • Mariusz Milczarek - nauczyciel dyplomowany
  • Rembowska Marta
Historia
  • Sylwia Dudek - nauczyciel mianowany
  • Rafał Stasio - nauczyciel mianowany
  • Dariusz Wojtysiak - nauczyciel mianowany
Wiedza o społeczeństwie
  • Sylwia Dudek - nauczyciel mianowany
Edukacja dla bezpieczeństwa
  • Dariusz Wojtysiak - nauczyciel mianowany
Przyroda
  • Magdalena Bergiel - nauczyciel kontraktowy
  • Jakimiuk Anna - nauczyciel dyplomowany
  • Joanna Soszka - nauczyciel dyplomowany
Biologia
  • Magdalena Bergiel - nauczyciel kontraktowy
  • Joanna Soszka - nauczyciel dyplomowany
Fizyka
  • Rafał Stasio - nauczyciel mianowany
  • Wojciech Stręgiel - nauczyciel dyplomowany
Chemia
  • Magdalena Bukowska - nauczyciel mianowany
Geografia
  • Małgorzata Gawron - nauczyciel dyplomowany
Matematyka
  • Elżbieta Lenic - nauczyciel dyplomowany
  • Beata Nowakowska - nauczyciel dyplomowany
  • Ilona Ryś-Bebech - nauczyciel dyplomowany
  • Anna Strzelecka - nauczyciel dyplomowany
Informatyka
  • Elżbieta Lenic - nauczyciel dyplomowany
  • Beata Kołodziejczyk – nauczyciel dyplomowany
  • Agnieszka Marczyk - nauczyciel kontraktowy
  • Rafał Stasio - nauczyciel mianowany
  • Anna Strzelecka - nauczyciel dyplomowany
Technika
  • Agnieszka Krupska - nauczyciel mianowany
  • Jakub Zieliński - nauczyciel dyplomowany
Muzyka
  • Jakub Zieliński - nauczyciel dyplomowany
Plastyka
  • Magdalena Bergiel – nauczyciel kontraktowy
  • Justyna Kózka – nauczyciel dyplomowany
  • Joanna Ługowska – nauczyciel mianowany
Wychowanie fizyczne
  • Agnieszka Dudek - nauczyciel dyplomowany
  • Marta Gimzińska-Filipek - nauczyciel kontraktowy
  • Rafał Kawula - nauczyciel mianowany
  • Eliza Kosut-Komorowska - nauczyciel mianowany
  • Aneta Sentkowska - nauczyciel dyplomowany
  • Robert Sękowski - nauczyciel dyplomowany
  • Tomasz Ścibiorek - nauczyciel kontraktowy
Religia
  • Jarosław Andrasiewicz - nauczyciel dyplomowany
  • Katarzyna Lamprecht-Łysowniewska - nauczyciel mianowany
  • Aneta Michałus - nauczyciel dyplomowany
  • Beata Porochniak - nauczyciel dyplomowany
Etyka
  • Monika Adamus - nauczyciel mianowany
  • Paulina Kińska - nauczyciel mianowany
WDŻ
  • Sylwia Dudek - nauczyciel mianowany
  • Joanna Haubus - nauczyciel dyplomowany
Świetlica
  • Marta Gimzińska-Filipek - nauczyciel kontraktowy
  • Joanna Woźna - nauczyciel dyplomowany
  •  
Oddziały przedszkolne
  • Paulina Skiba - nauczyciel kontraktowy
  • Agnieszka Filipiak - nauczyciel kontraktowy
  • Anna Soszka - nauczyciel dyplomowany
Nauczyciel wspomagający
  • Joanna Hajdorowicz - nauczyciel kontraktowy
  • Małgorzata Janowska - nauczyciel mianowany
  • Ilona Smuklerz - nauczyciel kontraktowy

Administracja

Szkoła zatrudnia jednego pracownika administracji.


Obsługa

W szkole pracuje 14 pracowników obsługi.


Uczniowie

Wykaz uczniów w roku szkolnym 2021/2022 Szkoły Podstawowej im. H. Sienkiewicza w Wiśniowej Górze

KlasaWychowawcaDziewczętaChłopcyIlość dzieci
1aSkrzyńska Małgorzata141024
1bHajduk Izabela111223
1cKózka Justyna121224
1dŻurawska Joanna141125
 Razem:514596
2aPietrzyk Agnieszka13720
2bHertel Dorota131225
2cKołodziejczyk Beata111223
2dŁugowska Joanna121224
 Razem:494384
3aAdamus Monika14519
3bMichałus Aneta11920
3cHaubus Joanna81220
3dMichorczyk Katarzyna121325
 Razem:453984
 Klasy 1-3 razem:145127272
4aMarczyk Agnieszka16824
4bLenica Marlena16824
4cZimoń Dorota42226
4dJakimiuk Anna111324
4eSoszka Joanna131326
 Razem:6064124
5aGimzińska-Filipek Marta131124
5bSentkowska Aneta131124
5cStasio Rafał111324
5dKosut-Komorowska Eliza121224
 Razem:494796
6aKrupska Agnieszka91524
6bWojtysiak Dariusz111324
6cHorowska Anna141327
 Razem:344175
7aGawron Małgorzata111425
7bStarzec Anna161026
7cBukowska Magdalena141327
7dChortyńska Renata91322
7eStrzelecka Anna17926
 Razem:6759126
8aLenic Elżbieta121123
8bMilczarek Mariusz31013
8cGrzelak Małgorzata151227
8dDudek Sylwia91524
8eDudek Agnieszka161127
 Razem:5559114
 Klasy 4-8 razem:265270535
     
 Klasy 1-8 razem:410397807
     
Oddział przedszkolny   
Soszka Anna, Skiba Paulina111223
     
Szkoła + przedszkole razem:421409830