Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Warsztaty czekoladowe - kl. 7a, 7b, 7e - 17.12.2024

Dnia 17 grudnia 2024 roku uczniowie klas 7a, 7b, 7e  naszej szkoły wzięli udział w wyjątkowych warsztatach czekoladowych.. Warsztaty miały na celu nie tylko rozwijanie pasji kulinarnych młodych uczestników, ale również przybliżenie im tajników produkcji czekolady oraz kreatywnego wykorzystania tego wyjątkowego składnika w różnych formach.

Podczas zajęć uczniowie mieli okazję poznać historię czekolady, dowiedzieć się, jak powstaje od ziaren kakaowca aż do gotowego produktu. Przewodnik warsztatów omówił proces temperowania czekolady, który pozwala uzyskać idealną konsystencję i połysk. Uczestnicy samodzielnie tworzyli praliny, czekoladowe figurki oraz różnorodne desery, wykorzystując wysokiej jakości składniki.

Każdy z uczniów mógł poczuć się jak prawdziwy czekoladnik, eksperymentując z różnymi dodatkami, takimi jak orzechy, suszone owoce czy przyprawy. Podczas warsztatów panowała serdeczna atmosfera, a uczniowie chętnie dzielili się swoimi doświadczeniami i pomysłami.

Na zakończenie zajęć każdy uczestnik otrzymał zestaw swoich czekoladowych dzieł, które zabrał do domu. Warsztaty okazały się nie tylko edukacyjną przygodą, ale także świetną okazją do integracji klasowej oraz rozwijania kreatywności młodych ludzi.

Zorganizowane wydarzenie spotkało się z dużym zainteresowaniem.

Agnieszka Marczyk