KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Ziemi - 22.04.2020

Dnia 22 kwietnia 2020 roku w naszej szkole obchodziliśmy Święto ZIEMI. Dzień ten wyglądał w tym roku nieco inaczej, gdyż odbył się za pomocą wykorzystania nowoczesnych technologii. Uczniowie szkoły biorąc udział w konkursie, wysyłali online swoje prace (poniżej zdjęcia prac).

Z wielkim zaangażowaniem wykonywali projekty dotyczące gatunków zagrożonych wyginięciem, poszerzali świadomość swoich kolegów i koleżanek, przedstawiając podczas lekcji biologii sylwetki tych zwierząt oraz roślin, które są szczególnie narażone na całkowite wyginięcie na naszej planecie. Komisja konkursowa oceniła uczniowskie prace bardzo wysoko. Uczniowie naszej szkoły w tak trudnym okresie wykazali się ciekawymi pomysłami, a przede wszystkim podjęli działanie – dodatkowe, ekologiczne dla naszej planety Ziemi, z zachowaniem wszelkich zasad w czasie pandemii koronawirusa. Chciałabym szczególnie właśnie tym, zdeterminowanym oraz zaangażowanym uczniom klas 4-8 podziękować za trud włożony w wykonanie prac oraz przekazanie wiedzy pozostałym uczniom. Ogromne gratulacje!

Trwajcie w tej świadomości, dbajcie o planetę na której żyjemy i pamiętajcie o konsekwencjach zanieczyszczania Ziemi!

Magdalena Bergiel - nauczyciel biologii.